Анонси






     


    Назад

    На Чернігівщині проведено 88 перевірок з нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування

    Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області за 2017 рік було проведено 88 перевірок нагляду за діяльністю уповноважених органів містобудування та архітектури.

    З них — 12 планових та 76 позапланових.

    В ході проведених інспекційних заходів архітекторам міст та районів Чернігівщини надано 22 приписи про усунення порушень містобудівного законодавства та прийнято 234 рішення.

    Зокрема, про скасування дії 183 містобудівних умов та обмежень, 6 будівельних паспортів та 7 паспортів прив’язки тимчасових споруд. Зупинено дію 22 містобудівних умов та обмежень та 3 будівельних паспортів забудови земельної ділянки. Також, відновлено дію 11 містобудівних умов та обмежень та 2 будівельних паспортів.

    Основною причиною скасування рішень об’єктів нагляду стала відсутність детальних планів та планів зонування територій, що є порушення п. 6 Прикінцевих положень Закону України  «Про регулювання містобудівної діяльності».

     

    Прес-служба ДАБІ України

    Назад