Анонси






     


    Назад

    Процедура відхилень від ДБН стала відкритою та прозорою, — Парцхаладзе

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затвердило новий Порядок погодження відхилень від будівельних норм, що забезпечують дотримання встановлених вимог безпеки до будівель і споруд у спосіб, не передбачений будівельними нормами. Відповідний наказ Мінрегіону №97 від 19.04.2018 опублікований 22 травня 2018 року.

    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

    «Спільно з міжнародними партнерами та громадськими організаціями ми напрацювали зміни до процедур розгляду та погодження відхилень від ДБН. Вони є максимально прозорими та відкритими, щоб уникнути будь-яких корупційних проявів. Це питання важливе і дуже очікуване», — сказав він.

    Згідно з новим Порядком на офіційному сайті Міністерства функціонуватиме електронний ресурс з інформацією про опрацювання звернень щодо погодження відхилень. Доступ до цієї інформації буде відкритим та постійно оновлюватиметься, що надасть можливість відслідковувати стан опрацювання кожного звернення.

    Також для зручності користування ресурс матиме табличний формат з можливістю пошуку або групування відповідно до дати реєстрації звернення. Крім цього, розміщуватимуться скан-копії всіх документів щодо опрацювання звернень про погодження відхилень, у тому числі, листи Мінрегіону щодо погодження або відмови у погодженні відхилень.

    Парцхаладзе нагадав, що наразі Мінрегіон активно працює над переглядом існуючих державних будівельних норм. «Перегляд державних будівельних норм — одне з пріоритетних завдань Мінрегіону і наша мета — безпека та комфорт громадян. Ми оновлюємо застарілі ДБН, щоб вони відповідали сучасним реаліям та технологічним рішенням і відхилень від будівельних норм було якомога менше», — підкреслив заступник міністра.

    Новий Порядок погодження відхилень від ДБН розроблявся за активної участі представників Міжнародної міжурядової організації з розвитку права (IDLO), Офісу ефективного регулювання (ВRDO), Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», Реанімаційного пакета реформ (РПР), Офісу підтримки та впровадження реформ (RST), інших громадських організацій та фахівців галузі.

    ОНОВЛЕНИЙ ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ ТА ПОГОДЖЕННЯ ВІДХИЛЕНЬ ВІД ДБН

    http://www.minregion.gov.ua

    Назад