Анонси






     


    Назад

    З 1 вересня при проектуванні доріг не допускається встановлення тимчасових споруд і рекламних конструкцій на пішохідних тротуарах, — Парцхаладзе

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

    «Пішохідні зони на те й називаються «пішохідними», тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів. Тому у новому ДБН щодо вулиць і доріг ми чітко прописали, що при їх проектуванні в населених пунктах це не допускається», — сказав він.

    Згідно з новим ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення:

    — дорожньої огорожі та опор;

    — рекламних конструкцій;

    — тимчасових споруд (торгових кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо);

    — приямків від люків та дощоприймачів;

    — сходів та ґанків будинків тощо.

    ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року та розповсюджується на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг.

    Для врегулювання цього питання на вже побудованих об’єктах необхідна відповідна законодавча та нормативно-правова база.

    Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

    http://www.minregion.gov.ua

    Назад