Анонси






     


    Назад

    Уряд визначив адміністративні центри та затвердив території територіальних громад усіх областей

    Відповідні розпорядження, з доопрацюванням по деяким областям, було прийнято на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України 12 червня. Проєкти розпоряджень розроблені на основі затверджених Урядом перспективних планів формування територій громад областей і визначають адміністративні центри та затверджують території понад 1470 територіальних громад.

        «На підставі цих рішень, Центральна виборча комісія зможе призначити перші місцеві вибори у 2020 році  на новій територіальній основі. Також прийняття цих розпоряджень забезпечить формування та функціонування спроможних територіальних громад, та відповідних органів місцевого самоврядування, здатних надавати населенню якісні послуги, створить більш комфортні умови для проживання жителів», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

         Проєкти розпоряджень Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад» розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

    https://www.minregion.gov.ua/press/news/uryad-vyznachyv-administratyvni-czentry-ta-zatverdyv-terytoriyi-terytorialnyh-gromad-usih-oblastej/

    Назад