Анонси






     


    Назад

    18 червня 2020 року проведено робочу нараду щодо подальшого формування бази даних містобудівного кадастру Чернігівської області

    За ініціативи та організаційного супроводу Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації 18 червня 2020 року о 14.30 було проведено робочу нараду щодо подальшого формування бази даних містобудівного кадастру Чернігівської області.

    Засідання провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Загайний Віталій Анатолійович.

    На нараду запрошено відповідальні особи структурних підрозділів облдержадміністрації визначені за роботу з містобудівним кадастром Чернігівської області.

    Нарада проведена за допомогою телекомунікаційного зв‵язку CiscoWebex в on-line форматі.

    До вступного слова були запрошені:

    - Загайний Віталій Анатолійович, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації;

    - Доповідачем виступив Куреня Сергій Олександрович, заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації - начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу

    Одним з пріоритетних питань територіального розвитку та містобудування в цілому є створення та подальше ведення містобудівного кадастру як державної системи зберігання і використання просторових даних про територію відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

    Сучасні геоінформаційні системи мають потужний аналітичний функціонал, який дозволяє наочно відобразити інформацію про конкретні об'єкти, процеси і явища. Впровадження містобудівного кадастру дасть змогу зробити управлінські рішення більш якісними, відкритими і швидкими, сформує оптимальні умови для ведення бізнесу, а також поліпшить інвестиційну ситуацію, сприятиме спрощенню дозвільних процедур в будівельній галузі.

    Тому, розуміння необхідності впровадження таких геоінформаційних систем в органах місцевої влади та місцевого самоврядування - це перший крок на шляху до підвищення ефективності управління територією та побудови сучасного інформаційного суспільства.

    В процесі доповіді були озвучені питання щодо порядку проведення аудиту інформаційних ресурсів в структурних  підрозділах облдержадміністрації для потреб містобудівного кадастру Чернігівської області. Розглянуто форму заповнення результатів.

     «Запровадження містобудівного кадастру – це ще один крок до гармонійного розвитку території нашого регіону, створення конкурентного інвестиційного середовища і залучення додаткових коштів до бюджету. Для нас надзвичайно важливі ефективні інструменти, які можуть бути використані для залученні інвестицій і головне, аби інвестор міг побачити карту Чернігівської області, як карту можливостей. Тому, на сьогодні необхідно залучити максимум зусиль для створення та подальшого розвитку цієї галузі, оскільки реалізувати усі свої можливості та суттєво вплинути на розвиток країни містобудівний кадастр зможе саме за умови активного залучення до цього процесу органів влади», -  сказав перший заступник голови обласної державної адміністрації Загайний Віталій Анатолійович.

    Назад