Анонси






     


    Назад

    Уряд запровадив першу чергу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва в порядку експерименту

    1 липня на засіданні Уряду була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва»,  розроблена Мінцифрою спільно з Мінрегіоном.

    Експериментальним проєктом передбачено створення та внесення відомостей до Реєстру будівельної діяльності першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

    Зокрема, внесення відомостей про документи, які дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт, засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, про містобудівні умови та обмеження, будівельні паспорти, про осіб, які отримали кваліфікаційний сертифікат, про проєктну документацію, звіти про результати експертизи проєктної документації на будівництво об’єктів тощо.

    Планується, що проєкт діятиме з 6 липня до 30 листопада 2020 року. На постійній основі Електронна система має запрацювати з 1 грудня 2020 року.

    Вона виконуватиме функції таких електронних інформаційних ресурсів, як реєстри дозвільних документів, електронний кабінет, реєстр містобудівних умов та обмежень, реєстр атестованих осіб тощо.

    Постанова була розроблена на виконання підпункту 1 пункту 1 Плану заходів щодо створення та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, затвердженого розпорядженням КМУ від 20.05.2020 № 565-р. В свою чергу, зазначене розпорядження було прийняте на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва».

    На думку Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, «запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва є одним з дієвих кроків у реформуванні системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Він дозволить мінімізувати контакти користувачів системи з посадовими особами, знизить корупційні ризики, цифровізує документообіг, підвищить якість та скоротить строки надання послуг у сфері будівництва».

    Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

    https://www.minregion.gov.ua/press/news/uryad-zaprovadyv-pershu-chergu-yedynoyi-derzhavnoyi-elektronnoyi-systemy-u-sferi-budivnycztva-v-poryadku-eksperymentu/

    Назад