Анонси






     

    Офіційна інформація

    Назад

    Обласна Конференція з безбарʼєрності

    \\PC-2\Exchanger\Пошта_№1\4817 РУЙНУВАННЯ відповіді\WhatsApp Image 2023-05-08 at 09.56.30.jpeg

    5 травня 2023 року пройшла Обласна Конференції з безбарʼєрності, яка була організована ЗеЖінки Чернігівщина, під патронатом Першої Леді Олени Зеленської, в якій взяли участь представники Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації.

    На регіональній конференції з безбар’єрності було презентовано Довідник з безбар'єрності - це своєрідний практикум по втіленню концепції безбар'єрності в сучасний простір. Це і про толерантне спілкування, в першу чергу, і практичні ідеї з поліпшення умов життя маломобільних груп населення.

    Ідея та ініціатива висвітлення теми безбер'єрності сьогодні є надзвичайно актуальною та необхідною. Адже, мова йде не тільки про людей з обмеженими фізичними можливостями, а й про будь-які інші  групи населення: дітей, людей похилого віку, людей, які тим чи іншим чином відчувать певні барʼєри у повсякденному житті, в отриманні послуг освіти, медицини, громадському просторі, суспільстві, тощо.

    Також між учасниками конференції відбулась дискусія щодо перешкод та обмежень до повноцінного життя, які існують як на рівні інфраструктури міст та селищ, так і стереотипів та звичок в головах більшості суспільства. А також, були проговорені практичні кроки до нового вільного простору, який ми і називаємо Безбарʼєрністю.

    Назад