Анонси






     


    Назад

    Реставраційні роботи будівлі філармонійного центру, пам’ятки архітектури місцевого значення

    22 жовтня 2020 року, перший заступник Чернігівської обласної державної адміністрації Віталій Загайний ознайомився з ходом реставрації будівлі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
    Роботи по реставрації будівлі філармонійного центру, пам’ятки архітектури місцевого значення, розпочалися торік з заміни вікон і дверей на сучасні — енергозберігаючі. Під час реалізації цього року другої черги реставраційних робіт в рамках програми «Велике будівництво», відремонтовано системи водостоку, замінено покриття тротуару біля будівлі і добігає кінця реставрація екстер’єру філармонійного центру.
    Під час зустрічі з генеральним директором – керівником художнім філармонійного центру Сергієм Теребуном, директором Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександром Левочком, начальником Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА та будівельниками, які працюють на об’єкті, перший заступник голови облдержадміністрації мав можливість оцінити зроблене. «Те, що я бачу, мені відверто подобається, - сказав Віталій Загайний. – Фасад серйозно освіжився, він став виділятися. Тож я впевнений, що філармонійний центр може стати туристично привабливим об’єктом. Це як з вітринами: коли хтось один починає приводити її в належний стан, решта починає рівнятися на нього. Це еволюційний шлях, можливо, довгий і тривалий — коштовні речі потребують часу і ресурсів, але це правильна ідея».
    Нині на фасаді філармонійного центру встановлюються система підсвічування. Підсвіток філармонійного центру Віталій Загайний назвав справді «класною ноткою»: «У нашому великому місті підсвічені лише церковні об’єкти, жодних «цивільних» будівель з підсвіченням немає. Філармонійний центр – перший такий об’єкт, тож нехай він буде піонером, а далі за ним будуть рухатися наступники. Тим більше, що центр відвідує велика кількість людей, які шанують мистецтво. Для нас важливо і те, щоб творчий колектив філармонійного центру, який надає глядачам якісний культурний продукт, міг пишатися приміщенням, в якому вони працюють».

     
     

    Назад