Анонси






     


    Назад

    АЛЬБОМ БЕЗБАР’ЄРНИХ РІШЕНЬ. РОЗДІЛ 1

     

    Міністерством розвитку громад та територій України спільно з громадською організацією «Безбар’єрність» в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської  «Без бар’єрів» у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії розроблено перший розділ Альбому безбар’єрних рішень.

    Альбом безбар’єрних рішень – результат співпраці архітекторів, фахівців у сфері будівництва, представників громадських організацій і маломобільних груп населення. Це практичний посібник, який рекомендує та на прикладах ілюструє, як міське середовище може бути дружнім до різних користувачів, зокрема й батьків з маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

    Перший розділ каталогу розповідає та показує в ілюстраціях, якими мають бути доступні ґанки та подвір'я. Зокрема, тут зібрані вимоги до висоти поручнів, сходів, пандусів, освітлення біля входу в будинок. Підібрані приклади оптимальних рішень зі світового досвіду, є зручна система посилань на державні будівельні норми та стандарти до кожної архітектурної розробки.

    Загалом Альбом складатиметься з чотирьох розділів, другий з них буде присвячено доступній вуличній інфраструктурі, третій – громадським просторам, четвертий – громадським будівлям та спорудам.

    Альбом має відкритий код, тобто його можна вдосконалювати та доповнювати пропозиціями. Пропозиції, запитання чи зауваження можна надсилати за посиланням: https://forms.gle/pyWCGpw9J9rux8GP8.

    Переглянути «Альбом безбар'єрних рішень. Розділ_1» можна за посиланням: https://www.minregion.gov.ua/wp-content/uploads/2021/12/albom-bezbaryernyh-rishen.-rozdil_1.pdf.

    Назад